Tuhle krávu neporazili nadarmo

V plánu na oslavu našeho prvního výročí bylo hovězí hrudí na víně. Maso tak tvrdé, že se musí péct opravdu dlouho aby bylo křehké. Legenda říká, že ho jedna hospodyňka pekla tak dlouho, že u něho zestárla a dopekla ho až její vnučka. Na nedoplatky za plyn se složila celá vesnice, protože byli zkrátka zvědaví co z té trouby vyleze. A nakonec, když maso na podnose v čele průvodu doputovalo na slavnostní stůl na radnici, starosta konstatoval: "Ještě to tam mohlo chvíli zůstat."

Ne, stačí mu tak 3-4 hoďky, nicméně je to stejně fuk, protože hrudí u žádného řezníka v okolí neměli. Ač patří mezi slavnostní židovské pokrmy, je fakt, že když chce někdo tuhé maso, koupí si kližku. Ta se zase nehodí na pečení. Abych to zkrátila - v řeznictví Jan Růžička v Nuslích (můžu jen doporučit, mají skvělé kousky) mě uchvátil 4kilový kus roštěné. Řezník se zarazil, že chci roštěnou místo hrudí (jsou proti sobě jak princ a chuďas) ale ochotně a s poznámkou "No to víte, že ji můžete taky upéct!" mi usekl větší půlku.

Doma, po hodině zkoumání receptů co s roštěnou, vyšel jako vítěz recept na roastbeef od Florentýny (Kuchařka pro dceru) a holandská omáčka z téhož zdroje. Roštěnou okrájet, omotat provázkem na váleček, osmahnout ze všech stran a na 3 hodiny šup do trouby. Výsledek - ach.

Omáčka se taky povedla, pokud ujíždíte na šlehání, můžu jen doporučit. Přílohu laskavě dodala kamarádka, skvělé gratinované brambory.

 

1 Komentář

Maisie 30. 10. 2018 - 17:47
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn extra cash every month.

You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details
simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Feel free to surf to my web page BestJavier: https://CleverGraig.blogspot.com
Odpovědět

Napište komentář

Položky označené * jsou vyžadovány. Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

 


Bezpečnostní kód Obnovit