Sekaná pro pořádný chlapy

A nebude chybět ani taktéž chlapská br.kaše.

Manžel mě doposud zrazoval od toho, abych pekla sekanou. Že je to prý nic moc jídlo. Nevěřil mi, když jsem básnila o sekané od tatínka, která mi vždycky přišla jak z jiného světa.. Ovšem včera, když nám v lednici přibylo půl kila mletého hovězího (taktéž od tatínka), sekaná se sama nabízela (odmítla jsem opět smažit burgery a potýkat se s houskama rozmočenýma kečupem).

Píšu taťkovi, ať mi dá recept. Místo něho mi poslal jasné instrukce:

"Co nejvíc masa, co nejmíň mouky a když, tak krupice. Cibule a česneku víc, než přiměřeně."

Manžel výsledek ohodnotil slovy: "Tahle sekaná má koule!!"2

Taťkovy recepty se řídí jednoduchým pravidlem "Prostě tam toho naval." Kyselice je tak hustá, že v ní stojí vařečka a česnečka tak česneková, že jenom její pronikavá vůně musí odčervit i toulavé kočky na ulici (a to rodiče bydlí ve čtvrtém patře).

Bramborová kaše má být nadýchaná, chuťově příjemná (ne mdlá) a rozplývat se na jazyku. Její tajemství je v másle a smetaně, zašlehaných do brambor, které se kvůli výraznější chuti vaří ve slupce.

Můžete zkusit namítnout, že takové jídlo je jistě hodně tučné. Taťka by odpověděl "Chtěli jste to dobré, ne zdravé." 

Zkrátka chlapský přístup. Proto takovéhle sekané nemůže žádný mužský odolat. Jo a ještě jedna věc - peče se pomalu a dopéká při 250°C odkrytá, aby měla kůrku jak se patří ;). Na přilepšenou někdy taťka přidá pár nakrájených černých oliv. Nekruťte hlavou, opravdu jsou v tom dobré.

 

Napište komentář

Položky označené * jsou vyžadovány. Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

 


Bezpečnostní kód Obnovit