Advent s vůní perníku

Medové perníkové těsto se nehodí na chaloupku, jak už víme. Je ale ukrutně dobré. Takže celá jeho druhá várka padla na drobné perníčky k jídlu a na ozdobu.

1. Perníčky na jídlo

8

Recept na těsto je snadný. Rozpuštěný zcukernatělý med a hladká mouka 1:1, vypracovat lepivé těsto, na týden do lednice. Až si odpočine, tak zapracujeme koření (2 lžíce perníkového koření), kakao, a 120g cukru.

Tohle těsto ztvrdne po vychladnutí, ale do tří dnů už je k jídlu. Nebesky sladké, měkoučké, s výraznou chutí. Se zdobením jsem si dala práci, zabralo mi to tři večery u seriálu. Výsledek není perfektní, ale ani na vyhození :D

 

 2. Perníčky na ozdobu

1Tenhle nápad jsem potkala někde na internetu. Do díry v perníčku kousek bonpari a upéct. Rozteče se a "zasklí" perníček. Když perníčkem prochází světlo, vypadá to opravdu hezky.

Jen opatrně při rozbíjení bonpar, napoprvé jsem to přehnala s rozmachem a bonpara se rozletěla po celé kuchyni. Nejen, že se bonpara tříští na ostré střepy (jako málokdo se můžu pochlubit že jsem se pořezala o bonbón), ale samozřejmě to šíleně lepí, nejde to ani zamést.

 

"Jako málokdo se můžu pochlubit, že jsem se pořezala o bonbón"

3. Adventní kalendář

7Na tenhle počin jsem hrdá. Vyšel fakt dobře. Velký perníkový strom jako podložka, pár děr na mašličky. K tomu 24 pěkných kulatých baněk a je to.

Přilepit bílkovou polevou, aby pak šly krásně odlupovat. Jako Jeníček a Mařenka když jedly bábě střechu.

 

 

 

Napište komentář

Položky označené * jsou vyžadovány. Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

 


Bezpečnostní kód Obnovit