Husa s tvarohovým knedlíkem?

Když se řekne tvarohový knedlík, představíte si nejspíš plněný bochánek posypaný cukrem. Mně byl ovšem představen recept na klasický přílohový knedlík s tvarohovým základem, tudíž na slano. Jeho chuť je charakteristická, mně i manželovi i celé jeho rodině, kde se recept dědí, platí za lahůdku, ovšem ze zkušenosti nechutná každému.

Recept je jednoduchý, i když dražší než jiné knedlíky.

 Ingredience:

4 starší rohlíky na kostičky
4 celá vejce

1 tučný měkký tvaroh ( ne ve vaničce)
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
špetka soli


 Všechny ingredience se smíchají a tvarují bochánky - z této dávky vyjdou krásné dva. Těsto lepí, takže namočit ruce do vody a pěkně uhladit. Pak už jen hodit do osolené vroucí vody a vařit 10 minut z každé strany (knedlík plave, tak se musí v půlce otočit).

A je to. Ňamka. Servírovali jsme ho ke svatomartinské huse. 

Napište komentář

Položky označené * jsou vyžadovány. Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

 


Bezpečnostní kód Obnovit